Hoe kom ik hoger in google?

Een van de eerste vragen die bij iedereen opkomt die een website gaat maken is: hoe zorg ik dat ik op positie één kom van google. Allereerst raden we aan ieder bedrijf die belooft om een positie één te verkrijgen in google te wantrouwen. Er is maar één bedrijf die het kan garanderen, maar het niet zal doen en dat is Google zelf. Laat je dus niet te snel verleiden door bedrijven die je gouden bergen beloven.

Natuurlijk zijn er wel specialisten die net als ons kunnen helpen om zo goed mogelijk in de zoekmachines gevonden te worden, maar de essentie hiervan komt vaak toch ook terug bij je eigen vlijt en passie die je in de website steekt. Google zoekt efficiënt naar informatie, geef google deze informatie! Vertel over je product, gedetailleerd, gestructureerd en vooral ook uniek.

De volgende criteria zijn o.a. van belang voor een goede google positie:

  • Is de site populair ? -> Hoe vaakt wordt u genoemt op anders sites, links en social media
  • Is de site nuttig en relevant? -> Bevat de site veel én unieke informatie over het onderwerp waarop gezocht wordt
  • Wordt de site regelmatig geupdate?
  • Is de site snel -> Hiervoor zorgt Creative Development met snelle servers en een lage load voor jouw website.

Kortom : zorg zelf voor veel informatie. Zorg dat deze informatie uniek is. Zorg ervoor dat klanten over je bedrijf en site praten. Regel links naar je website (met de juiste omschrijving) en zorg ervoor dat deze op de juiste pagina's staan, dus pagina's die relevantie hebben met jouw website. Schrijf sterke teksten, waarin de informatie en termen overeenkomen met hoe je gevonden wilt worden. 

Onze ervaring: de meest gepassioneerde schrijvers halen de beste resultaten.

De termen die je bij google optimalisering / SEO (Search engine optimalisation) tegenkomt en waar je mee te maken hebt:

Je website moet om door google opgepakt te worden, technisch goed opgebouwd zijn. Je site moet voldoen aan de juiste technische eisen, die google hieraan stelt. Hier hoef jij je geen zorgen over te maken, een website van Creative Development is gebouwd volgens de eisen die google hieraan stelt. Dat betekent een juiste opbouw, goede laadtijd e.d.

Content marketing : een mooi duur woord, maar dit betekent niets meer als zorgen voor veel content (informatie). Schrijf artikelen (pagina's ) op je website met informatie waar jouw doelgroep op zoekt en aansluit op de rest van je site. Deze informatie zal google opnemen. Hoe meer informatie google over een onderwerp vindt, hoe hoger je site hierop gewaardeerd wordt.

Linkbuilding : google waardeert je website op populariteit op een bepaald onderwerp. Komt google jouw website vaak tegen op andere (Gerelateerde!) websites, dan betekend dit dus dat je populair bent en door google gezien wordt als een professional (autoriteit) op dit vakgebied. Google zal je hoger waarderen en hoger plaatsen in de zoekresultaten over het onderwerp. Je kunt dit dus ook stimuleren, door dit zelf in gang te zetten. Probeer links te krijgen op sites van partners of websites die aansluiten op je website. Hierbij is het ook weer belangrijk dat het websites zijn die heel logisch, aansluiten op je website. Een link over een beauty-pagina op een muziekforum, heeft geen enkele relevantie en zal dus alleen maar tegen je werken.

Social media : hou je social media netjes bij. Dit heeft de langste tijd nodig, want dit bouw je niet één twee drie op. Maar bouw je ook in social media een goede reputatie op, dan werkt dit mee voor je.

Wat moet ik doen om hoger in google te komen?

Schrijven! Vul die site met informatie, maak er een website van, waarop wat te lezen is. Zorg dat jij die informatie biedt die je doelgroep wil lezen. Is je website alleen een winkel met producten of een advertentie, dan is dit de informatie die jij de klant wil pushen. Helaas is google hiervoor niet het middel, google duwt de klant geen informatie door de strot om het plat te zeggen.

Wat zijn onze ervaringen?
Wij hebben véél websites gemaakt. De websites die scoren en aanvragen krijgen via google, hebben allemaal 1 ding gemeen. Ze worden regelmatig bijgewerkt, de sites bulken van informatie en de beheerders zijn actief met het bijhouden van hun website. De een doet meer aan social media, dan de ander. Tijd en energie spelen hierin een rol.

Wat kan Creative Development voor je doen om hoger in google te komen?

Natuurlijk kunnen wij je ook helpen om beter te scoren. Maar zonder bovenstaande punten zelf in acht te nemen, kunnen wij niets voor je doen. Wij kunnen je begeleiden en bovenstaande punten verder verbeteren. Maar ook wij kunnen je content niet verbeteren, als het er niet is.

Neem contact op

Contact
Met ons in contact komen is heel makkelijk. Vul onderstaand formulier zo compleet mogelijk in.
Bedrijfsnaam
Naam *
E-mail adres *
Bericht*
Hoe kent u ons?
Verzenden Is uw e-mail adres correct ingevuld? Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

KORTOVERONS

Creative Development bestaat sinds 2005 en is gespecialiseerd in bestelsystemen, webwinkels en het ontwikkelen van maatwerk web applicaties. Van standaard website tot complete maat gemaakte systemen, niets is te gek. Daarnaast bouwen wij ook apps voor Android en Apple.

Contactgegevens

Creative Development
Oekelsbos 54
4891 SL Rijsbergen
Zuid Holland
☎ 06 1888 2543
✉ info@creativedevelopment.nl