.nl Domeinnaam registreren

Je wilt een nieuwe website beginnen. De eerst logische stap om over na te denken is natuurlijk welk domeinnaam je hieraan wilt hangen. Behalve de naam heb je ook te maken met welke domein extentie je de domeinnaam registreert.

In Nederland worden standaard de .nl domeinnamen uitgegeven. Wij raden dan ook voor bedrijven binnen Nederland aan in ieder geval een domeinnaam te kiezen die eindigt op .nl.

Het gebeurt wel eens dat de .nl domeinnaam al bezet is en besloten wordt om voor .com of een dergelijke extentie te gaan. Besef in dat geval goed dat je veel verkeer standaard zal gaan verliezen aan je concurrent die wel de .nl domeinnaam in handen heeft. Onthoud iemand jouw domeinnaam, dan zal hij of zij snel geneigd zijn om deze eindigend op .nl te openen. Ook kan het gebeuren dat e-mail welke voor jouw bestemd is naar de verkeerde houder gestuurd wordt. Uit onze ervaring gebeurt dit nog regelmatig.

Maar moet ik dan ook andere extenties registreren?

Het is raadzaam om ook te investeren in enkele andere extenties, al is het alleen maar om te zorgen dat je concurrenten deze niet wegkapen voor je. Ook kan het zijn dat je site op een later tijdstip internationaal gaat en dan de betreffende domeinnaam inmiddels door iemand anders is vastgelegd. Overweeg deze zaken om een keuze te maken voor de juiste domeinnamen.

 Voorbeelden van beschikbare domeinextenties

.com = internationaal (commercieel) domeinnaam
. be = belgisch domein
. eu = europees domein
. de = duitsland domein
. fr = frankrijk domein

Neem contact op

Contact
Met ons in contact komen is heel makkelijk. Vul onderstaand formulier zo compleet mogelijk in.
Bedrijfsnaam
Naam *
E-mail adres *
Bericht*
Hoe kent u ons?
Verzenden Is uw e-mail adres correct ingevuld? Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

KORTOVERONS

Creative Development bestaat sinds 2005 en is gespecialiseerd in bestelsystemen, webwinkels en het ontwikkelen van maatwerk web applicaties. Van standaard website tot complete maat gemaakte systemen, niets is te gek. Daarnaast bouwen wij ook apps voor Android en Apple.

Contactgegevens

Creative Development
Oekelsbos 54
4891 SL Rijsbergen
Zuid Holland
☎ 06 1888 2543
✉ info@creativedevelopment.nl